De Crăciun, cadourile-minune I wonder salvează vieți de copii

Bucureşti, 06 decembrie 2018 – Magazinul online  I wonder poate face din oricine un Moș Crăciun care salvează vieți de copii. Doar pe iwonder.ro s-a adunat în doi ani o colecție de cadouri originale, cu care îi puteți surprinde pe cei dragi, iar fondurile strânse astfel sunt donate copiilor grav bolnavi care au apelat la Fundația Ringier.

Cadourile I wonder sunt spectaculoase și adesea unicat: obiecte cu autograf primite de la personalități din lumea sportului, artei sau show-bizului, din România și chiar de la Hollywood.

Site-ul iwonder.ro este singurul loc unde găsiți o mascotă adusă de la Rio de însăși Ana Maria Brânză, costumul purtat de Simona Halep în turnee din 2016 sau un album foto Game of Thrones semnat de Tom Wlacshiha (aka Jaqen H’ghar).

Pe lângă faptul că veți face o faptă bună, pe iwonder.ro puteți rezolva dilema cadourilor de Crăciun pentru toată familia. Obiectele-minute provin din zona modei, de pildă turbanul Marizei sau eșarfa de la Juliette Binoche, se pot adresa domnilor: papioanele semnate de așii snookerului internațional, sau pot fi suveniruri amuzante, precum calendarul ediție limitată Wonder Woman, scoasă de DC Comics.

 

Calendar Wonder Woman, ediție limitată DC Comics

 

Obiectele cu autograf de la mari sportivi sau artiști sunt în toată lumea o adevărată investiție și sunt „vânate” de colecționari sau amatori, de fani sau de prietenii acestora. Mai mult, cu I wonder astfel de obiecte vor aduce bucurie de două ori: fanilor care le primesc cadou de la cei dragi și apoi copiilor care primesc banii respectivi.

Opțiunile sunt variate și se adresează pasionaților de sport (de pildă, o rochie pentru o mică jucătoare semnată de Horia Tecău), muzică (chitara cu autografe de la trupe românești de rock), film (fotografia și autograful lui Nathaniel Buzolic).

Unele obiecte au fost create de la început special pentru proiectul caritabil I wonder și au implicat mai mulți artiști și mai multe arte. De pildă, turbanul realizat de creatoarea Mihaela Bachmann și semnat de celebra cântăreață de fado, Mariza. Altele fac parte din categoria obiectelor utile și adaugă puțin umor în viața cotidiană: farfuriile cool de la Chichineta (Oana Titică) sau șorțul de bucătărie de la Mimi Kirk, coach-ul raw vegan celebru în toată lumea.

Toate obiectele au fost donate de personalitățile respective în beneficiul copiilor, iar partenerii I wonder devin automat supereroi. De exemplu, Radio Guerilla și Senia Music ne-au ajutat să creăm „chitara fericirii”, un instrument muzical care poartă autografele unor trupe precum The Mono Jacks, Robin and The Backstabbers, Implant Pentru Refuz, Grimus și mulți alții.

Probabil cele mai spectaculoase cadouri rămân totuși cele care au deja o istorie și provin din lumea sportului. Acolo amintirea competițiilor și atingerea magică a marilor campioni fac dintr-o simplă rachetă un obiect minune. Cele mai bune exemple sunt rachetele în serie limitată (1975) semnate de Ilie Năstase sau o mini-canoe sculptată, finisată și vopsită manual, cu autograful lui Ivan Patzaichin. Ele nu sunt alese întâmplător: de pildă, racheta face parte din seria  1975, care a fost, de altfel, unul dintre cei mai buni ani din cariera tenismenului, la finalul căruia acesta aducea acasă atât trofeul de la US Open, cât și cupa Turneului Campionilor.

 

Mini-canoe semnată de Ivan Patzaichin

 

Pe de altă parte, I wonder organizează experiențe memorabile în care ghidul vostru sunt vedete, sportivi sau profesioniști din diverse domenii. Scopul este de a crea amintiri inedite pentru cei care visează să facă o incursiune specială în universul muzicii, artei, frumuseții sau sportului. Toate reprezintă cadouri memorabile, iar banii rezultați din vânzarea acestora sunt, de asemenea, donați copiilor bolnavi prin intermediul Fundației Ringier.

De doi ani, platforma iwonder.ro îndeplinește dorințe din cele mai variate, iar fiecare vedetă care se implică benevol, oferind din timpul și energia sa.

În 2018 I wonder a ajutat 37 de copii să aibă acces la consultații în întreaga lume, operații, medicamente, recuperare etc. Viața celor mici a primit astfel o nouă șansă cu ajutorul clienților iwonder.ro.

Pentru a ajuta copiii care au nevoie urgentă de intervenții, Fundația Ringier  strânge bani prin campanii punctuale, prin donații directe la numărul unic 8828. O dată cu lansarea iwonder.ro acum doi ani, sursele s-au diversificat. Copiii pe care îi ajutăm la iwonder.ro provin din familii lipsite de posibilități financiare care apelează ca ultim resort la sprijinul Fundației.

Toate cadourile și experiențele au fost gândite de I wonder, un concept unic pe piața românească de profil. Platforma I wonder a lansat la noi acum doi ani ideea de cadou etic, fie că acesta este un obiect sau o experiență.

 

Fotografia și autograful lui Nathaniel Buzolic

 

Cadourile etice sunt cadouri a căror valoare merge către cauze caritabile, nu către profit, iar cei care le vând sunt organizații de tipul fundațiilor. Un singur astfel de cadou poate face fericiți mai mulți oameni deodată: sunt experiențe sau obiecte a căror valoare merge în întregime către cauze nobile. Cel care primește un cadou etic se va simți la rândul lui mai bogat după experiență și inspirat, poate, să facă, la rândul lui, un dar în scop caritabil.

Puteți citi mai multe pe iwonder.ro/blog, iar cadourile le găsiți pe iwonder.ro.

 

 

***

I wonder, magazinul online de surprize, este un proiect inedit al Fundației Ringier. Astfel orice cadou cumpărat de pe iwonder.ro (obiecte cu autografe, experiențe de vis, întâlniri cu vedete) se transformă automat în donație pentru a salva copiii bolnavi ajutați de Fundație.